Med børnebogen ”Charlie fanger en biltyv” tages der hul på en ny serie for børn i alderen cirka 4 – 8 år. Serien er skrevet af Anette Hagerup og illustreret af Bob Katzenelson. 

Der er tale om en munter og glad fortælling om drengen Charlie og hans farmor Gurli, der sammen laver mange sjove og spændende ting. I første bind bygger de to en garage til farmors bil, Viggo. Der er nemlig en fræk biltyv løs i nabolaget. Derfor skal de passe godt på den gule vogn, Viggo. Men heldigvis har farmor plads til at bygge en garage i sin store gamle kagefabrik. 

Farmor og Charlie er sammen i byggemarkedet efter de ting, de skal bruge til projektet. Bagefter bygger de sammen en helt speciel garage til Viggo. Da den er færdig, indvier de den med champagne og sodavand! Undervejs hører vi også om farmors fantastiske liv. Hun er en helt bemærkelsesværdig kvinde! Farmor har engang arbejdet i et cirkus, og hun var kæreste med en løvetæmmer. Hun er også meget stærk. I dag er farmor gift med skotten Philip, der er en stille og rolig mand. 

”Charlie fanger en biltyv” er en varm fortælling om venskabet mellem bedsteforældre og børnebørn. Det er en relaterbar historie skrevet i øjenhøjde med familiens yngste. Den indeholder også nogle fascinerende og spændende elementer såsom biltyveri og en farmor, der har rejst rundt med et cirkus som ung!

Bob Katzenelsons illustrationer er farverige og finurlige. Stregen er meget bemærkelsesværdig, og har en stærkt karikeret stil. Der er næsten noget tegneserieagtigt over den. Når man først er blevet dus med den, er det en charmerende visuel oplevelse, der klæder den friske og fornøjelige fortælling om en vaks ældre farmor og hendes barnebarn. 

Med ”Charlie fanger en biltyv” har vi sagt goddag til en ny herlig billedbogsserie, der er yderst velegnet til højtlæsning, hygge og samtale.

Charlie fanger en biltyv

Forfatter: Annette Hagerup

Forlag: Forlaget Børn & Bobler

25 sider. Hardback.

Udgivelsesdato: D. 17. 11. 2021

Anmelder: Nønne Lønne Votborg