At forældre er pinlige, det ved enhver teenager og de fleste børn. Men for nogle børn er det måske værre end for andre. 11-årige Caroline og lillebror Albert har deres hyr og diskuterer til morgenmaden, hvis tur er det til at tage mor med, når de skal til dans eller til morgensang? Mor kan sagtens finde på at blande sig, danse med eller højrøstet fortælle, hvor godt hun synes om morgensang. Hun taler for meget, klæder sig for spraglet og er i det hele taget for meget, og Caroline tænker med gru på sidste gang mor var med i skole, men Albert lover at tage mor med i dag, hvis han får en tier af Carolines lommepenge. Så det bliver en god dag for Caroline, men ellers er det hårdt at være Caroline og Albert. Synes Caroline og Albert.

Så dukker mor op ved skolen for at hente Caroline, stilfærdigt, i pænt tøj i rolige farver, parfume. En helt ny – normal – mor. Caroline synes det er vidunderligt, Albert er lidt skeptisk, og veninde Louise mener, at der kan være tale om magi, men hun er måske bare misundelig, fordi Carolines mor pludselig er mere normal end Louises. Og en slags magi er der tale om.

Fine illustrationer på hver anden side: tegninger og collager af en flagrende mor og et par bekymrede børn. En side med parfumeflakoner berører subtilt mors nyerhvervede mangel på personlighed med navne som: Kedsomhed, Gråt vand, Normal.

Let læst bog om aktuelt emne og med gode pointer om blandt andet forældres ret til at være pinlige.

Malene Fenger-Grøndahl

Illustreret af Maj Olika

80 sider

CDR Forlag

Udgivet: 2014

Børnebog

Birte Strandby