Ny bog om Carl. Carl er en lille elefantunge med meget menneskelige træk. I handling og tale minder han en del om Bamse og Kylling, det vil sige, at hans udvikling ligger omkring tre – fire årsalderen, og hans opførsel er alderssvarende.

I Carl er gavmild vil Carl gerne give sin mor en gave. Han putter sin løve i en æske og giver den til sin mor. Mor bliver meget glad. Hun prøver først at gætte, hvad der er i æsken, men det er hun ikke ret god til. Hun bliver meget glad for løven, men Carl bliver ked af det, og vil ikke af med løven alligevel. Og det forstår mor naturligvis lige med det samme.

Bogen er opbygget på samme måde som Lotte- og Totte-bøgerne, og som Jeppe-bøgerne af Barbro Lindgren og Eva Eriksson. Der er en sætning og en tegning pr. opslag.

Illustrationerne er stilfærdige, præcise og enkle: Carl, mor, gave. Det er den type bøger, som det mindre barn vil lære udenad og sandsynligvis selv kunne læse meget tidligt. Samtidigt giver den venlige og siden egoistiske handling det lille barn en chance for genkendelse og identifikation, og mors gestus bidrager til trygheden og tilliden til omverdenen.

Carl er gavmild

Ida Jessen

Illustreret af Hanne Bartholin

32 sider

Høst & Søn

Udgivet: September 2018

Birte Strandby