Roman om de unge der blev ældre

Med fem stemmer: Camilla, Molly, Anders, Espen, Pétur opleves verden af i dag med udgangspunkt i København: Camilla, der er miljøarbejder, gifter sig med en amerikansk ambassadør og oplever urolighederne i Albanien og krigen i Kosovo, Molly bliver skuespiller og vælger den hurtige tilværelse med jetsettet, men hele tiden bærer hun på en skyld fra ungdommen. Espen laller rundt med flydende ambitioner og lærer først sent at træffe en beslutning. Pétur bliver en anerkendt og alkoholiseret forfatter med stor familie og en behagelig tilværelse. Og Anders er en sag for sig – han og kæresten er begge børsmæglere. De er hårdtarbejdende, og de har succes. En aften bringer de hver deres sensationelle nyhed til middagsbordet i restauranten: De har begge fået tilbudt en større stilling – hendes er i New York og hans er i Bruxelles: Forholdet afsluttes ved bordet.
Efter tredive år mødes de fem venner igen. De er blevet tykkere og ældre, har fået børn og børnebørn. Er der egentligt andet, der har ændret sig?
Forfatteren har tidligere fået kritik for sin detaljerigdom, men her er ikke flere detaljer end der skal til for at give læseren en chance for at komme ind i universet. Et univers der er realistisk men også fremstilles som glamourøst for flere af vennerne.
En interessant drejning er der i fortællingen om Anders, den finansielt rigeste og også den mest isolerede af dem alle, der i en slags protest udvikler en ekstra personlighed uden magt og penge.
En udmærket samtidsroman i lighed med The Class af Eric Segal.

Benn Q. Holm

472 sider

Lindhardt og Ringhof

Udgivet: 20.09.2011

Birte Strandby