Bundfald er en norsk politikrimi med drabschef William Wisting som hovedperson. Vi følger, hvordan Wisting og hans gæve team af norske civilbetjente møjsommeligt arbejder sig gennem en makaber sag med en håndfuld mordofre.
Vi kommer ind i sagen, da venstrefødder med sko, fire i alt, i løbet af en uges tid driver i land omkring den lille by Vestfold. Det tager ikke lang tid at fastslå, at fødderne tilhører tre ældre mænd, som fornogle måneder siden forsvandt fra forskellige plejehjem, samt en ældre kvinde, der havde arbejdet på et af hjemmene.
Samtidig roder Wistings datter Line, som er journalist, uforvarende med sagen fra en anden vinkel. Hun kommer i forbindelse med sagen, da hun interviewer en række mordere om hvordan de er blevet rehabiliteret under deres afsoning, har afsoningen hjulpet?
Efterhånden som kriminalchefen kommer ind i sagen med de gamle mænd, opdager han, at de gamle havde hemmeligheder. De var medlemmer af en hemmelig organasitation af gamle militærfolk og veteraner fra kampen mod tyskerne. Organisationens folk skulle virke som en på alle måder godt udstyret 5. kolonne, der skulle oprette en undergrundshær, når russerne besatte landet. Så de millioner, som gruppen indsamlede til deres kamp, kunne meget vel være et motiv til en stribe mord.
Historien er opbygget efter en gammel krimitradition, hvor man følger politiets arbejde med dets langsomme og omhyggelige arbejdsgange.
Line lader sin intuition køre sin efterforskning, men hun når frem til samme konklusion som sin far med hensyn til morderens identitet.
Som en understregning af det gammeldags slutter romanen også med en epilog, hvor det hele bliver forklaret endnu en gang for prins Knud.

Forfatter: Jørn Lier Horst
Oversættelse: Rasmus Bjørgmose
280 sider
Forlaget Punktum
Udg.: 09.03.2012
3 glober