Bundfald er en gyser og har hentet personer og stof fra Lisbeth Zornigs personlige beretning om en barndom: Zornig – vrede er mit mellemnavn.

Malene er mønsterbryder. Hun har en karriere, og tager gerne kontroversielle ruter for at nå sine mål – såsom at knalde og blackmaile mennesker der skal pleases eller fjernes undervejs. Hendes bror Ronny er i bogstaveligste forstand blevet i miljøet. Han nedlægger ganske unge piger og sørger for hashtransporter til Danmark. Indtil nogen kommer efter ham.

Gruppen De Brændte Børns Forening rekrutterer Malene til deres arbejde med at finde og uskadeliggøre folk der har begået overgreb på børn. Foreningen har sine interne konflikter, linjen er at man overgiver de skyldige til politiet, men der er forældelsesfrist på seksuelt misbrug af børn; og en fraktion af foreningen har mere kontante forslag til, hvordan man forhindrer den type forbrydelser fremover.

Gruppen får mulighed for at afsløre en pædofiliring og sender en mand på sagen, Malenes kæreste. Det går både bedre og værre end forventet.

Nakskov er smertens by, byen der huser et børnehjem, hvorfra flere af bogens personer har forfærdelige minder. Fucking Nakskov er i krimien nærmest symptomatisk for Udkantslandet og repræsenterer et sygt miljø.

I romanen Guds møgunger og dødsengle på fire hjul tager en selvbestaltet dommergruppe sig af trafikmordere, som samfundet ikke har straffet tilstrækkeligt. I Bundfald tager De Brændte Børns Forening sig af pædofilisager, hvor samfundets retssystem ikke har ydet ofrene den tilstrækkelige retfærdighed. Ydermere er der i krimien et netværk, der hjælper voldsramte kvinder med at gå under jorden, fordi samfundet ikke har ressourcerne. I thrillerens sidste afdeling opremses en række sager om seksuelt misbrug, hvor straffene synes meget beskedne.

Bundfald er en sortsynet krimi og personerne er enten nogle svin, eller også er de blevet mishandlet som børn, og så opfører de sig som nogle svin. Sagesløse er der ikke mange af, men thrilleren er god, uhyggelig og giver et praj om et problem der måske er større, end vi går og tror.

Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

Bundfald

495 sider

People’s Press

Udgivet: 2016

Birte Strandby