Letlæsningsbog for voksne udlændinge. Niveauet DU1, modul 5 betyder, at bogen er tilegnet læsere, der er i stand til at samtale i enkelt sprog om situationer i hverdagen.

Bogen er opbygget, så der er to til tre ord på hver linje, og der er maksimalt 16 linjer på en side, så teksten er overskuelig, men der er ikke sat bindestreger mellem stavelserne, som man eksempelvis gør i letlæsningsbøger for børn, og ordforrådet er ’voksent’ og stiller krav om et vist kendskab til det danske samfund: 2. verdenskrig, SU (Statens Uddannelsesstøtte – ikke: Svar udbedes), bornholmer-ur, drikke dus.

Historien handler om Roberto, der er forelsket i Trine. Han har købt en buket røde roser og er på vej hen til hende ved bogens begyndelse. Det er et møde han ser frem til, men han er også lidt spændt på, hvordan det bliver at møde Trines lille søn.

Undervejs går han og tænker over samtaler han har haft med sin udlejer, fru Sørensen, der jævnligt advarer ham mod indvandrerbanderne. Ifølge hende er en indvandrer en, der har mørk hud, og som hun ikke kender. Det udelukker latinoen Roberto, for ham kender hun jo.

Fru Sørensen og Roberto taler om blandt andet Robertos uddannelse og fru Sørensens ægteskab, der varede i 39 år med en ægtefælle der serverede morgenmad på sengen hver dag og skiftede job, fordi hans kone forlangte det. Roberto fortæller ikke så meget om sine forældre og deres periodisk voldelige ægteskab men lader fru Sørensen levere hovedparten af dialogen.

Der er forbløffende meget indhold for en bog af så beskedent omfang.
I serien findes også Tørklædet og Notesbogen.

Malene Fenger-Grøndahl

64 sider

CDR Forlag

Udgivet: Juni 2013

DU1, modul 5
DU2, modul 2-3