Brudstykke er en RoadRoman, hvor en jeg-fortæller opholder sig i Rom og bevæger sig rundt på byens kendte pladser, imens hun tænker tilbage på sine tidligere ophold i Berlin og Warszawa og ikke mindst lader sine tanker falde tilbage på sin bedstemor, der overlevede et ophold i en KZ lejr under krigen og siden benægtede ethvert kendskab til sit jødiske ophav. En anden slægtning, som optræder i erindringen er en søster, der døde ung.

Der veksles i romanen mellem to genre: en form for drama, hvor 5 akter præsenteres. Her optræder flere stemmer: et jeg, et mig, et selv og en anden. Den anden genre er fortællingens verden, hvor en jeg-fortæller indvier læseren i sine tanker, iagttagelser o.a. Det er en spændende kombination, hvor hun søger ned i sin families fortid, der er præget af myter. Men hvor er hun selv – i Rom, København, Berlin eller måske i Warszawa?

Tidsmæssigt befinder hun sig i det klassiske Rom, men hun søger en forbindelse mellem det fortidige og det nutidige.

Det synes som et spændende projekt, men desværre bliver det lidt for rodet og ustruktureret til at læseren kan følge det bestemt egoistiske forsøg på en sammenhæng.

Swiderska, Maja Magdalena

People’s Press

123 sider

Hella Sylvest