Glimrende krimi der kan holde læseren fanget fra først til sidst, hvor opklaringen går næsten systematisk frem uden at blive kedelig, og hvor spændingen alligevel stiger i slutningen, også selvom afsløringen af morderen måske kun er lidt overraskende.

Bøn om tavshed udmærker sig ved god karaktertegning, uden at hovedpersonernes personligheder og privatliv stjæler opmærksomheden fra mordgåden, og så er der mageløse metaforer såsom politichef og hovedkarakter Kate Burkholders ord om de med jobbet forbundne mentale arbejdsskader:

Endnu en dæmon, der sidder på min ryg mens den borer sine kløer ind i mig og holder alle mine andre dæmoner med selskab.

Eller beskrivelsen af en mulig mistænkt:

Hans ånde stinker værre end et dødt dyr, der har ligget en uge på vejen.

En amish-familie bliver fundet dræbt, hele familien – far, mor, teenagere, børn og baby. Mordene er udført kynisk og for de to teenagedøtres vedkommende – makabert.

Med udgangspunkt i motiv, midler og muligheder går Kate og hendes hold i gang med den tilsyneladende uforklarlige forbrydelse mod en fredelig familie, der alene ifølge deres religion er modstandere af vold. Obduktionen afslører, at den ene teenagedatter var gravid, og det kan være et motiv. Senere viser det sig, at datteren har ført dagbog, og endnu senere at der faktisk var et vidne til forbrydelsen. En mistænkt begår selvmord og efterlader et brev med en tilståelse af mordet på familien, men der er stadigt noget der murrer hos Kate. Hun beslutter at lægge en fælde for at lokke den potentielle morder frem i lyset med stor risiko for både sig selv og kollegerne.

Bøn om tavshed

Linda Castillo

Oversat af Henrik Enemark Sørensen

416 sider

Hr. Ferdinand

Udgivet: Marts 2013

Birte Strandby