Fortsættelse af ungdomsromanen Body Effex. Ursula er makeup artist. Hun vinder en konkurrence i body paint og vender sejrrig hjem med sin kæreste, Cecilie, i hånden.

Det er Ursulas første, rigtige kærlighed og den altovervældende følelse forstyrres kun lidt af farens absolutte modstand mod forholdet. Faktisk er det ren lykke, også selvom Ursulas tilværelse rummer andre problemer. Eksempelvis har hun en mistanke om, at hendes kusine er indblandet i et voldeligt overfald, og hendes klassekammerat er i spidsen for en pigebande, der vil presse penge af Ursula for ikke at røbe, at hun er lesbisk. Det sidste er nu ikke noget problem – eventuelt kan hun jo tage Cecilie med i skole og kysse hende for øjnene af klassen. Men en ting er at være lykkelig forelsket. Hvordan tackler man hverdagen, når det ikke er tilfældet? Er det overhovedet umagen værd?

Det er en indfølende roman om en ung pige og hendes første forelskelse ikke ulig andre indfølende romaner om unge piger og deres første forelskelse. Blandet andet kan man finde lighed med Hanne Vibeke Holsts trilogi om Louise.
Homoseksualitet er til gengæld ikke så almindelig i ungdomsromaner, og vi får som noget forholdsvis nyt også et lille, begejstret glimt af makeup artistens verden.
Bente Clod har før valgt hovedpersoner, der ikke hørte til den brede mængde, og hendes talent for at være på forkant er vel en af de ting, der gør Bente Clod til en lidt anderledes læseoplevelse. I øvrigt har Angel T. Kirkegaard netop udgivet Wonderboy, der også handler om homoseksuel kærlighed, her mellem to drenge. Så måske var det på tide med ungdomslitteratur om homoseksualitet.

Body Tactics

Forfatter: Bente Clod

245 sider
Forlag: Høst 2000
bogvægten.dk/Birte Strandby