Dette er en særlig børnebog der i et spændende mix forener tweenagerens mange vanskeligheder med fantasy, gru og humor.

Kine er den trængte tolvårige. Hendes liv stinker, og hun føler ikke, at hun har nogen valg overhovedet. Hun er tvunget til at gå til svømning, til at være med i julekoret, og Jarle fra skolen kalder hende for Boble, hvilket er virkeligt sårende.

Pludselig smiler heldet til hende. Ved et sært tilfælde får hun en stor boble med en dukke inden i. Der er plads til, at hun selv kan være i boblen, og hun kan styre, hvor den skal flyve hen. Som om det ikke var rigeligt, viser det sig, at dukken i boblen kan opfylde ønsker. Kine skal ganske vist være ret præcis i sine ønsker, men med lidt øvelse er der ingen grænser for, hvad hun kan få. Det er den absolutte frihed, og der er bestemt ingen grund til at gå tilbage til den gamle ubehagelige tilværelse.

Men på et tidspunkt er der ikke rigtigt flere ting, hun ønsker sig, undtagen måske venindernes nærhed, det de laver sammen, og måske kunne det være fedt at vise boblen frem på skolen. Kine flytter hjem til forældrene og begynder skolen igen med boble, dukke og personlig frihed. På skolen sørger de endda for at få lavet bredere døråbninger, så boblen kan komme ud og ind. Det går forrygende, indtil Kine opdager, at hun har fået andre problemer. Romanen tager en uventet gyseragtig drejning og slutter med megen dramatik

Interessant bog med gode eksperimenter og syrede overraskelser. Den kan tolkes på flere måder, eksempelvis virker det som om Kine virkelig skal straffes for sine synder, der trods alt er relativt beskedne. Hvis det ikke var for humoren, ville der være lidt Den store Bastian over fortællingen i betydningen fejltrin straffes (næsten) med døden, og man skal i hvert fald have det rigtigt dårligt med dem, også selvom de er begået i uvidenhed. Men underholdende roman.

Boble

Siri Pettersen

Oversat af Rolf Stavnem

296 sider

Høst & Søn

Udgivet: Oktober 2019

Birte Strandby