Fra TV-serien om hundehvalpen Bluey og hendes familie kommer nu en hyldest til Far, ligesom der er en hyldest til Mor: Bluey – Min mor er den bedste.

Vi har tidligere fået fastslået, at far godt kan finde ud af at putte børn –  i Far putter, og nu viser det sig ikke overraskende, at han er fantastisk. Han er god til at finde på sjove lege, og han er ikke bange for at klovne for børnene eller lægge krop til mere vilde lege. Måske ejer han ikke morens forsigtighed, han er lidt mere risikovillig, og han kan finde på at drille børnene, men ellers er han fantastisk.

Måske netop fordi far er så fantastisk, har Bluey og lillesøster Bingo en mindre diskussion, om hvis far han er, og om læserne helst vil høre hyldesten til far fremført af Bluey eller Bingo. Diskussionen mellem de to søskende vil være lige så velkendt som resten af familiens miljø. Til gengæld kan man være lidt fremmed overfor tanken om, at far kører en og vennerne ned til floden og med på markedet. Måske er det nærmere åer og supermarkeder i Danmark.

I farrollen indgår optræden som hvalros og robot der er ude af kontrol, og generelt får far points for at være mere fantasifuld og overraskende end mor. Og så er far sådan en der kan have for travlt til at lege. Samlet giver det et billede af tidligere tiders kønsrollemønster, hvor mor er tryg, og far er til sjov og eventyr.

TV-serien er populær blandt danske småbørn, og bøgerne er enkle og farverige. Min far er fantastisk er desuden en robust papbog, der også vil kunne tåle angreb fra stærkt savlende babyer. Samtidigt er teksten børnevenligt layoutet og kan måske bidrage til den første selvstændige læsning.

I serien findes også Alt om Bluey og Bluey – campingtur.

Bluey

Min far er fantastisk

Af Bluey og Bingo, Ludo Studio Pty Ltd 2020

Oversat af Niels Wild Hammer

24 sider

Gyldendal

Udgivet: august 2023

Birte Strandby