Hyggekrimi der stjæler af hyggen i både Toscana og Odense.

Torben der er pensioneret privatdetektiv har mistet sin kone for et lille år siden. Hans datter har overtalt ham til at tage på en tur til Toscana. I rejseselskabet møder han en spændende, jævnaldrende kvinde, og han begynder at overveje, om der alligevel skulle være et liv efter ægteskabet. Men så forsvinder hans nye bekendtskab pludseligt. Hendes søster der også er med på rejsen forsikrer ham om, at sådan gør hun bare sommetider, og at hun sikkert snart dukker op igen. Hvorpå søsteren forsvinder.

Tilsyneladende er der sket en ulykke. Det italienske politi lukker i hvert fald sagen, inden det bliver til en sag. Torben og resten af selskabet rejser hjem, men Torben kan ikke tilbageholde sin professionelle nysgerrighed. Pludselig bliver han også involveret i nogle kæledyrsmord der finder sted i Odense, og de sidste hektiske sider står på mord og hævn.

Det er en fin krimi. Torben er en rolig og metodisk mand, selvom han har det med uretmæssigt at lufte sit gamle politiskilt, når han vil have resultater. Torbens særlige interesse er hans 4.000 plader store samling af rock fra 60’erne og 70’erne. Det er en passion så stærk, at han overvejer at betale 35.000 kr. for en vinylplade med syrerock fra 1971.

Plottet er ikke helt uigennemskueligt, og det er lidt deus ex machina, at der kommer nye spillere på banen sidst i krimien, men måske er det i overensstemmelse med den virkelig verdens detektivarbejde. Ikke desto mindre er man godt underholdt af de ægte karakterer og Torbens betragtninger om ægteskab, familie og andre kriminelle.

Blodbøg

Finn Wiedemann

256 sider

DreamLitt

Udgivet: 2020

Birte Strandby