Fortælling om sørøverkaptajnen Grumme der mangler et barn. Han skal nemlig bruge et barn for at få kontakt med to spøgelser, der kan hjælpe ham med at få opfyldt nogle ønsker.

I den første bog opsøger Grumme sin søster, heksen Tusmeralda. Gensynet er ikke hjerteligt, men Grumme har brug for Tusmeraldas evner for at få fat i et passende barn, og Tusmeralda vil gerne have fat i Grummes gulddukater, der kan opfylde ønsker. Allerede her ser vi en markant forskel på de to uhyggelige søskende. Grumme vil bruge et ønske på at få fjernet et slemt ar i hovedet efter et brandsår. Det synes Tusmeralda er en dum idé, og hun vil bruge sit ønske på at få kontrol med disse irriterende mennesker.

Tusmeralda går lidt og overvejer, hvordan man kan få fat på et sådan barn. Heldigvis for hende er Jakob på vej ud i skoven til hende sammen med sin mor. Jakobs mor er bekymret, fordi Jakob er helt skaldet som en vandmelon, hvor han ifølge Jakobs mor burde have arvet stor hårpragt efter sin far. Efter at have prøvet en del andre midler beslutter hun sig for at opsøge Tusmeralda for at høre, om heksens magi kan give hendes søn hår på hovedet. Det kan den, men der sker desværre et uheld, og hårmagien får utilsigtede følger. Jakob bliver til kaptajn Blåskæg og med den titel følger nogle magiske evner, som Jakob forsøger at få styr på.

Blåskæg 1

Michael Kousgaard

40 sider

Forlaget Kousgaarden

Udgivet: 2016

 

I den anden bog (af fire) bliver Jakob bortført af Grummes pirater. Med sin nyerhvervede magi lykkes det Jakob at få nogenlunde styr på situationen, men han beslutter alligevel at sejle med piratskibet til Euzzz’ Ø, stedet hvor alle sørøverskatte ligger begravet.

Desværre er der allerede en gruppe sørøvere på Euzzz’ Ø, men på grund af en gammel forbandelse er de ikke specielt farlige, og Blåskæg ser sit snit til at stikke af. Han får hurtigt følgeskab af en sandkæmpe, der både kan hjælpe med at finde øens skatte og oven i købet overtage Grummes skib, så Blåskæg kan finde tilbage til sin mor.

Sjove, fantasifulde fortællinger om pirater, hekse og en dreng med skæg og magiske kræfter. Det lyder helt almindeligt, men fortællingerne er usædvanlige og sproget anderledes end sædvanen for eventyr.

Han var svedig og beskidt. En usynlig stank værre, end da sidst hun havde kogt muldvarp …

 

Blåskæg 2

Den forbandede ø

45 sider

Birte Strandby