Blå blink

Letlæst for unge

Otto og David har sneget sig ind i et hjem for at hente ting der kan bidrage til lommepengene: iPad, kamera, mobil, en flaske rom. David er ikke helt tryg ved det, men det virker som om Otto har styr på tingene. Så hører de en bil, og i næste øjeblik er der en nøgle i døren. De to drenge styrter af sted, klatrer op i et træ, men husejeren har en hund, og den finder dem ubesværet. Drengene springer over til et tag, og hugger en bil. Otto har kørt bil før, men det går for hurtigt for David, og han bryder sig heller ikke om, at Otto ser stort på færdselsreglerne. Det går galt, men måske kommer der også noget godt ud af turen.

Højt spændingsniveau, korte sætninger og endnu kortere linjer. Det er er godt klaret at få proppet så meget handling ind i bogen med de strikse betingelser for læseligheden.

Kirsten Ahlburg

Blå blink

48 sider

Forlaget Elysion

Udgivet: 2016

Lix 5/Lettal 13

 

Kast nu den sten!

Letlæst for unge

Så er Otto og David på banen igen. Otto har fundet på en rigtig skæg leg: at smide store sten ned fra en motorvejsbro i forsøg på at ramme bilerne. David synes, Otto går over stregen, for man kan jo faktisk komme til skade, hvis man bliver ramt af en stor sten. Men Otto er god til at drille David, så han føler sig forpligtet til også at kaste en sten. Det er lige ved at gå galt, og David beslutter sig for at stoppe. Otto bliver rasende, og drengene slås. Aftenen udvikler sig dramatisk, og David får samvittighedskvaler til morgenmad, men ender naturligvis med at gøre det rigtige.

Også her er der fint gang i spændingen, og drengenes konflikter er vældig godt beskrevet med få ord. Så i en enkel, lille bog får man spænding, action, samvittighedskvaler og en ganske lille udviklingsrejse. Det kan kun virke motiverende på læselysten.

Kirsten Ahlburg

Kast nu den sten!

48 sider

Forlaget Elysion

Udgivet: 2016

Lix 5/Lettal 15

Birte Strandby