En bog for børn fra fire år og op

Dyrene – en bjørn, et får, en blæksprutte, en myre, en bjergged og en snehare diskuterer, hvad et bjerg er.

Bjørnen mener, at det må være noget med en stor skov, mens blæksprutten forestiller sig, at der er fyldt med vand og fisk, og myren forventer, at det er en labyrint, som man selv bygger inde i jorden.

Det bliver en ganske heftig diskussion, og en forbipasserende trækfugl spørger, om dyrene nogensinde har set et bjerg. Det er ikke tilfældet, og dyrene begiver sig af sted for at finde et bjerg, så de kan finde ud af, om der nu ser ud, som de forventer.

Det bliver en lang og anstrengende tur. Myren har flere par sko med, og blæksprutten går med dykkermaske aka vandfyldt fiskebowle. Men til sidst kan de se ud over landskabet fra toppen af bjerget. Det er noget helt andet, end de havde regnet med, og så sidder de stille og undrer sig.

Illustrationerne bærer hele eventyret. Her er closeups af blæksprutte og bjørn, udsigter af enhver slags og måske verdens første multibjerg der bare har det hele. Hveranden side har helsides billede, og på hveranden er der en kort tekst, der også kan appellere til begynderlæseren.

Fortællingen kan fint bruges som oplæg til samtale om tolerance, men det kan også bare være en god historie og nogle fede billeder af dyr der både kan skændes og gøre noget sammen.

Bjerget

Rebecca Gugger

Simon Röthlisberger

Oversat af Dal Michaelsen

48 sider

Jensen & Dalgaard

Udgivet: 16.08.2022

Birte Strandby