Pocketbog med 10 små uhyggelige noveller til julehyggen. Halvdelen af historierne har tidlige været bragt andre steder. Det gælder f.eks. Gretelise Holms fremragende Når krisen kradser om hævn og privat retfærdighed, der er en lille gyserperle. Leif Davidsens Julekort fra fortiden beskriver netop hvordan det kan udvikle sig når fortidens spøgelser begynder at manifestere sig i en ellers perfekt dagligdag, og hvor let det hele så kan ramle.
Blandt de nye noveller er Livets gave af Liv Mørk sortere end hendes navn. Afghanistanveteranen Bjørn er forelsket i sin bedste vens, Mikkels, kone Mette. Mikkel er blevet sprængt sønder og sammen i Helmand og ligger på Rigshospitalet. Nu lykkes det endeligt for Bjørn at få sin vilje med Mette, selvom det ikke ‘helt’ er med hendes gode vilje, og det bliver hendes afsky for Bjørn ikke mindre af. Mette demonstrerer at hævn er en følelse der virkellig kan nydes kold. Rent gys.
Inger Wolf og Mikkel Birkegaard er repræsenteret med nogle mere klassiske julekrimi-noveller, mens Anna Grue og de to Hammer-søskende har hver deres lille julegyser med morderiske overraskelser, her bliver de skarptslebne knive ikke kun brugt til at skære julemaden ud.
Alt i alt er der god nervepirrende underholdning i den halve snes noveller der nok skal glide fint ned med et par søde mandler og en god dram uden blåsyre.
Red.: Line Rasmussen og H.H. Schwab
208 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udg.: 30.10.2010