Trixie forelsker sig i den engelske guitarist, og de lover hinanden evig kærlighed, men en ulykke i hans familie kalder ham hjem. Han lover snart at sende bud efter hende, men igen bliver planerne lukket ned.

For Trixie var det hendes livs kærlighed, og næsten tyve år senere fokuserer hun på karriere, men aldrig på ægteskab og familie. Først da hendes mor bliver alvorligt syg, opdager hun, at moren har en lignende kærlighedshistorie bag sig, og Trixie beslutter sig for at følge både sin mors og sin egen historie til England. Det bringer en hel kaskade af afsløringer med sig, de fleste gode og nogle mere overraskende for læseren end andre.

Romanen foregår i flere perioder. Først er der Trixies mors kærlighedsaffære der begynder i 1933 og fortsætter under 2. verdenskrig. Så er der Trixies ungdom i 1973, og endelig er der opklaringens tid i 1990.

Her er romantik for alle pengene og en lille smule drama. Fortællingen er ikke så dårlig, men har meget til fælles med andre kærlighedsromaner, og læseren kan fint gætte med på mor og datters hemmelige forelskelser og muligheden for en lykkelig slutning.

Alle karakterer er gode og rare kun afbrudt af periodisk jalousi, og det er udelukkende gamle engelske hierarkier og snobberi der står i vejen for hovedpersonernes endelige lykke. Taget i betragtning at en stor del af romanen foregår i USA, fylder det engelske aristokratis regler for klassedeling påfaldende meget.

Det giver lidt kant, at Trixies mor er en dygtig biavler, og at en del af romanen foregår under 2. verdenskrig, og hvis man vil nyde en god kærlighedsroman, så er chancen her.

Biavlerens datter

Santa Montefiore

Oversat af Poul Henrik Westh

381 sider

Turbulenz

Udgivet: 08.06.2020

Birte Strandby