Alberte Windings og Rasmus Bregnhøjs første to billedbøger om pigen Betty til de små i børnehavestørrelse er vellykkede og undeholdende.
Bregnhøjs farverige illustrationer er holdt i en morsom barnlig stil, der trods et umiddelbart løst udseende hænger virkelig flot sammen med teksten. De giver den en masse visuelle indput til historien foruden masser af detaljer med en mængde ting man kan lære navnene på. Når historierne skal læses igen og igen med stor fornøjelse, er det godt med billedsider, der hver for sig kan danne baggrund for snak om hverdag og drømme.
Jeg kan godt lide den søde naivitet, der lyser ud af illustrationerne både i drømmesekvenserne og sammen med far og mor.
Som det skal være til denne aldersgruppe, er der masser at tale om både i billederne og i teksten, og Albertes små tekster kommer godt omkring. Betty bliver hentet i børnehaven og kørt hjem på ladcykel, og under vejs taler Betty med sin far om at huske, og om hvor mange tanker man kan have i sit hovede. Og om natten drømmer Betty mystiske drømmeudgaver af nogen af de ting, hun havde husket på.
I Betty bestemmer det hele hygger Betty sig hjemme. Hun leger stille med sine bondegårdsdyr, mens far ser tv. Når Betty får lyst til at larme, går hun ind på sit værelse, så hun ikke forstyrrer far unødvendigt. På hendes værelse må man ikke gå ind uden at banke. Da far vil have Betty ned til aftensmad, får hun lige nogle af de sjove dagdrømme, hun går og hygger sig med. Vi får også en snak om at bestemme, og til slut falder Betty trygt i søvn i fars arme.
De to bøger leverer rigtig god og morsom underholdning til børnene i aldersgruppen, men de er nok mest til piger.
Forfatter: Alberte Winding
Ill.: Rasmus Bregnhøj
32 sider hver
Forlag: Gyldendal
Udg.: 18.08.2011