Pia-Ester-Astrid har det hårdt, som rigtigt mange børn har det: de bestemmer ikke selv over deres eget liv. Der er hele tiden forældre der blander sig i, hvornår man skal spise, hvad man skal spise – og broccoli kan jo aldrig blive en livret, hvornår man skal i seng. Pia-Ester-Astrid kunne godt tænke sig, at tingene var anderledes, og at hun fik lov til at bestemme.

Og så, lige pludselig mens hun og forældrene sidder ved aftensmaden, spørger hendes forældre, hvad de nu skal. Pia-Ester-Astrid bliver først forbavset, men kommer så i tanker om, at det da ville være rart, hvis hendes forældre gik i seng, så hun kunne få huset for sig selv. Hun indleder med at lave noget til madpakkerne og nyder, at hun selv må bestemme alle ingredienser. Der er mange fordele ved selv at bestemme.

Næste morgen er det stadigt hende der bestemmer. Det er ret fedt. For eksempel hvis man kan bestemme, at man skal have en hundehvalp. Men der viser sig også ulemper, og engang i mellem kan det være bekvemt, når andre bestemmer for en.

Sød og moralsk lille historie der måske vil falde i den selvstændige femåriges smag.

Bogen er gennemillustreret med naivistiske og næsten minimalistiske billeder af Pia-Ester-Astrid, hendes forældre og de kanelsnegle med remoulade, som Pia-Ester-Astrid bager.

Karoline Dahrling Hughes har også skrevet: Prinsessen der ikke ville følge reglerne, der handler om en anden form for oprør.

Bestemmedagen

Karoline Dahrling Hughes

44 sider

Byens Forlag

Udgivet: 02.02.2024

Birte Strandby