Fortælling for børn om Viggo, der med hjælp fra sin fars ring lander i en lille naturperle med venlige dyr og en gammel kone der bager pandekager.

Viggo er en lille, nysgerrig dreng. Han bliver først chokeret, da han lige pludselig kommer fra sit soveværelse til det smukke område med en sur mariehøne og en sød sommerfugl. Han møder både en snegl, en kanin og  nogle meget flittige myrer der slæber rundt på kviste der er større end dem selv. Viggo bliver bange flere gange, når der sker noget uventet og forsøger at gå tilbage ad skovstien. Sommerfuglen skælder ham ud og kalder ham en bangebuks, mens myren og træerne hjælper Viggo med at finde vej til den gamle kone der bor midt i skoven – og altså ikke har nogen lighed med heksen fra Hans og Grete, selvom hun også serverer lækkerier.

Der er billeder på alle sider. Akvareller i klare farver, smukke som glansbilleder i deres fremstilling af uberørt natur, og ikke helt så interessante, når det er Viggo, den gamle dame eller hans forældre der er på billederne.

Bedstemors guld er en sød fortælling om venskaber med dyr og planter, men det er ikke nogen fantastisk eller speciel historie – og der er urimeligt mange tøveprikker i teksten, op til 25 gange tre på enkelte sider. Det er ikke utænkeligt, at det har en effekt, hvis oplæseren holder en kort pause ved hvert sæt, men mængden er overvældende og virker irriterende. Det behøver naturligvis ikke at fremgå af en højtlæsning, og det er ikke umuligt, at bogen kan være medvirkende til, at barnlige lyttere får et positivt forhold til natur. Hvilket jo kun kan være et fremskridt for mennesket og for naturen.

Bedstemors guld

Lene Jensen

Illustreret af Vibeke Friis Moldow

30 sider

Skriverforlaget

Udgivet: 25.03.2021

Birte Strandby