Ungdomsroman med fantasy-islæt

Darina har mistet sin elskede Phoenix. Han er den fjerde af fire unge fra Ellerton High, der er døde inden for det sidste år. Men pludselig ser hun ham igen, skønt han er blevet begravet… Det viser sig, at alle fire unge er sendt tilbage fra limbo for at få afklaret mystiske omstændigheder ved deres død, og i denne første roman i serien er det Jonas, der får set nærmere på sin utidige afgang. Darina får lov til at hjælpe, og så er hun sammen med Phoenix så længe.

Det katolske limbo var stedet, hvor nyfødte børn havnede, hvis de døde, før de blev døbt, men med tiden og den moderne litteratur er begrebet udvidet, så det nu er vendeplads for dem der skal tilbage for at hjemsøge/besøge de levende. I denne roman kaldes disse tilbagevendende både for engle og for zombier og de har lånt træk fra forskellige væsener: De har vinger som engle, og de levende kan (noget upraktisk) høre disse vingeslag. De smukke døde har magiske talenter såsom at kunne gøre sig usynlige, og de har styrke som vampyrer. Til gengæld har de også et træk, der vist er særegent for zombier: De kan gå i forrådnelse, hurtigt under de ’rigtige’ betingelser. Og så kan de gøre sig usynlige og slette folks hukommelser. Det sidste tærer på hele gruppens kræfter, men de får brug for det.

De fleste af karaktererne er stereotype, romanen ganske langtrukken på sine steder, men sammensætningen af karakteristika for denne nye gruppe engle er interessant, og spændingsopbygning/plot fungerer ok.

Beautiful Dead – Jonas
Forfatter: Eden Maguire
Oversat af Erik Barfoed
272 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 08.10.2009

Birte Strandby