Første fjerdedel af en fantasyserie. Romanen er ved at blive filmatiseret i USA.

I en lille by i South Caroline bor Ethan. Han er 16 år gammel og har sære drømme om en pige, han ikke kender, og pludselig står hun der: Foran hans bil, og han er lige ved køre hende ned. Hun er begyndt på hans skole, men da hendes onkel har et skidt ry i byen, er hun dømt ude fra begyndelsen. Ethan forelsker sig den mystiske pige, og så bliver hans verden også mystisk. Han og Lena, den nye pige, har telepatisk forbindelse, og når hun bliver vred, kan det ses på vejret. Via en gammel medaljon får de sammen forbindelse til hændelser under borgerkrigen, der har betydning for dem begge.
Lena er på vej til at fylde seksten år, men frygter det fordi denne skæringsdag er afgørende for, hvordan hendes tilværelse vil forme sig, og måske vil hun ikke længere kunne være sammen med Ethan. Ethan er klar til at kæmpe for deres kærlighed og sammen søger de at hæve forbandelsen, mens de trues af Lenas mor i den skæve verden, og af skolens mobbebegejstrede pigeklike i den virkelige verden.

Plot og handling er ok, men jeg-fortælleren Ethans version af kærligheden er lidt langtrukken. Der er flere gode spændingsbølger forårsaget af den magiske verden, men romanens spidskompetence er gengivelsen af miljøet i den lille by og på skolen. Et miljø der er skabt af minderne om den gammelkendte sydstatsstolthed og en tabt borgerkrig, og som vedligeholdes af den årlige opførelse af borgerkrigens afgørende slag.

Kami Garcia & Margaret Stohl
Beautiful Creatures – Stormvind
Oversat af Stig W. Jørgensen
576 sider
Carlsen
Udgivet: 2012

Birte Strandby