Så er det oktober, og dermed er det ved at være tid til julehistorierne.

Bearlock Bjørn er detektiv og har sammen med Doktor Vaskebjørn en lille virksomhed der går i kødet på store spørgsmål. I denne bog har han en rigtig juleoplevelse som han vil dele, og måske er der også andre der undrer sig over, hvordan julemanden får den store sæk med gaver ned gennem skorstenen. Det er i hvert fald hvad en lille pige skriver og spørger Bearlock Bjørn om. Både Bearlock og Vaskebjørn tænker længe over problemet og beslutter, at her er de nødt til at spørge julemanden.

Det medfører et andet problem, for hvor finder man julemanden? Heldigvis har de en helikopter til rådighed, og hvis man husker at dreje til venstre ved Skagen, til højre ved Skotland, til venstre efter Færøerne og så skråt op til venstre efter Island, så skulle det nok kunne lykkes at lande på indlandsisen. Det er Bearlock der har fundet ud af, at de skulle sigte på indlandsisen, for der har han engang set julemanden lande, og der bor jo ingen børn. (Hvorfor mon der aldrig bor børn, der hvor julemanden bor?)

Efter nogen søgen finder de indgangen til julemandens værksted. Han er en venlig og omsorgsfuld bjørn der har kraftigt fokus på, at ungerne få opfyldt deres ønsker, men som læser kan man blive i tvivl, når ønsket om en tablet oversættes til kugleramme med æble.

De farverige og relativt enkle illustrationer fylder 80 % af bogen, og tilfører historien væsentlige detaljer, og vi kan få et indtryk af Bearlock, Vaskebjørn og af julemandens værksted. Flere af de pædagogiske indslag er smukt understøttet af billeder – eksempelvis flyveruten fra Danmark til Island og et lille udvalg af Færøernes fugleliv.

Sød bog til selvkig eller oplæsning for den fire-syv årige.

Thomas Bekker

Bearlock Bjørn og julemandens hemmelighed

59 sider

Inkleaks.com

Udgivet: 2016

Birte Strandby