Denne bog er skrevet af den meget populære forfatter Jesper Juul, hvorfor man griber den med en vis forventning til indholdet.

Bogen er meget lille. Ikke blot er bogen på 24 nummererede sider, men man kan roligt trække 4 sider fra i starten og 3 sider i slutningen, dvs. selve bogen er reelt på 17 sider og formatet er et kvart A4 format, så her er der altså tale om en tekst svarende til godt 4 A-sider tekst.

Med et så lille komprimeret format må man forvente, at der er tale om absolutte guldkorn fra forfatterens side, en komprimeret essens af det absolut væsentligste at holde sig for øje, når det omhandler barnets tarv ved skilsmisse.

Bogens målgruppe er forældre og deres terapeuter. Indholdet er en definition af, hvad barnets tarv er, samt afsnit om hvad der skader børn, skyld og ansvar, offerrolle, barnets sorg og lignende.

Jeg blev skuffet. Indholdet er ufyldestgørende og man kommer til at mangle nogle nyheder eller egentlige guldkorn. Dertil er jeg er uenig i, at skilsmissepar rådes til at tage børnene med i terapi.

Men først og fremmest tænker jeg, at hvis man vil imødegå det behov for vejledning i kort format, som helt sikkert eksisterer, så burde materialet om dette gode, relevante emne under alle omstændigheder have været mere fyldigt og gennembearbejdet.

Jesper Juul

22 sider

Familylab International

2015

Anmeldt af Gitte Sander