Om Tilda der så småt er ved at tage hul på den forvirrende tid som tweenager. Det betyder uregelmæssigheder og usikkerhed i forholdet til bedsteveninden Thea, der ændrer karakter, når Filip er i nærheden. Det er ikke kun Thea, der synes, at Filip er skolens hotteste. Til gengæld er det måske kun Tilda, der er rigtigt irriteret over Marcus og hans dumme mobbemanøvrer.

Thea hænger ud med de populære i klassen, og Tilda lider alle jalousiens kvaler, da det ser ud til, at Elin og ikke Tilda skal med Thea og hendes mor på hyttetur i sommerferien. Tilda gennemlever adskillige pinsler i sine tanker om popularitet, venner, kærester, storesøstre, men verden er ikke så slem endda, og Thea er stadigt bedsteveninden, så det går alt sammen, selvom Filip og de andre drenge er så åbenlyst og fjollet forelskede i Stella.

Tilda tumler rundt og fortæller om sine bekymringer, og så tegner hun dem: Med små tegneserier sætter hun fokus på det, der optager hende: En tegneserie handler om, ’fem ting som ens bedste ven bare ikke må’, og så er der en om ’De fem værste overnaturlige væsener’, som er aliens, zombier, dæmoner, spøgelser og varulve. Der er også illustrationer til og tekst om de sørgeligste oplevelser man kan have, verdens kedeligste samtaleemner, og om de tre gange, hvor Tilda var ret populær. Med tegneserierne forholder Tilda sig til praktisk til mange vanskelige forhold – for eksempel sin hunds død – og det bryder fint med teksten, så læsningen bliver varieret samtidigt med, at Tildas univers fortsat er trygt trods store omvæltninger.

Bare jeg tør

Siri Spont

Oversat af Susanne Vebel

Illustreret af Jonna Björnstjerna

248 sider

Høst & Søn

Udgivet: Marts 2013

Børnebog fra ni år

Birte Strandby