Barbie er noget, men Ken er kun noget, når Barbie ser ham.

I filmen Barbie er Kens evige forsøg på at få Barbies opmærksomhed et emne der tages alvorligt. Ellers er der ikke så meget andet der skal tages alvorligt, men til gengæld en del lyserødt plastic der danner baggrund for perfekte Barbier med perfekte tilværelser.

Margot Robbie er god, Ryan Gosling og Mel Ferrer også, og plottet er fint omend noget specielt.

Barbie-Robbie er en stereotyp-Barbie, og pludseligt midt under en perfekt fest, hvor hun og veninderne glæder sig over, hvor perfekt det hele er, og over at det vil det også være i morgen, får Barbie tanker om døden. Næste morgen er alting anderledes. I stedet for at svæve ned i sin bil falder hun, måske har hun fået appelsinhud, og da hun skal have sko på, er hendes fødder i den normale menneskeudgave, hvor man står på hele foden, og slet ikke velegnede til høje hæle.

Problemet er, at der er et menneske i menneskeverdenen der ikke leger med hende – altså hendes dobbeltgængerdukke i menneskeland – sådan som det forventes. Det viser sig, at en portal(!) mellem menneskenes og Barbiernes land er blevet åbnet, da Barbie tænkte på døden, og hun har nu pligt til at opsøge det pågældende menneske og få rettet op på miseren. Ken sniger sig om bag i hendes bil og sammen foretager de rejsen gennem portalen.

Det bliver en øjenåbner for de perfekte dukker, for mennesker er jo ikke alle gode og gennem-overfladiske. Barbie begynder at få menneskelige følelser, og Ken betages af den kendsgerning, at mænd har magten i menneskenes verden. Det bringer han med tilbage til Barbieland, til Ken-dukkerne der med nogle effektive og velkendte kunstgreb får indført patriarkat. Men Barbierne kommer efter dem.

Hos Mattel er de noget bekymrede over, at Barbie er ankommet, og de vil sende hende tilbage hurtigst muligt. Mel Ferrer er direktør for Mattel, og der er ingen kvinder i bestyrelsen. Bestyrelsen på jagt efter Barbie er lidt komisk, og lidt fjollet på sine steder. Der lægges op til nogle debatter om kønsroller, slutningen er en anelse langtrukken og lidt småsentimental, i lighed med en del andre produkter fra Hollywood og omegn, men der er sjove referencer, raffinementer og en del humoristisk underholdning undervejs.

Barbie

Instruktør: Greta Gerwig

Premiere: 2023

Skuespillere: Margot Robbie, Ryan Gosling, Mel Ferrer