Utroskab er et hyppigt tema i litteraturen, og som i Nis Jakobs Tilgiver dig og Anna Ekbergs skræmmende Kærlighed for voksne har vi her en mandlig hovedperson der er tæt på de 40, veletableret, gift og har børn. Alt ånder fred, eller er det kedsomhed?

Vores jeg-fortæller er dansk lektor på universitetet i Lund. En dag opsøges han en studerende, Olga, der skal have hjælp til en opgave. Mod egne forventninger betages lektoren af Olga, og de indleder et forhold og inddrager universitetets sjældent benyttede bederum til deres seksuelle aktiviteter.

Forholdet fylder i lektorens liv, det samme gør Annika, hans kone og hans arbejde, hvor han er ved at forberede foredrag for Foreningen Norden, om hvorfor man ikke kan blive væk i Danmark

Der er aldrig mere end 45 km til kysten, Vi har ingen store skove.

Noget af det gode ved bogen er vores lektors betragtninger om sig selv og sit liv, der udleverer ham som smålig, jaloux, besidderisk med en snert af megalomani.

Presset øges på den gode lektor. Han er med i festudvalget der skal arrangere afslutningsfest, og på hjemmebanen skal der festes, når Annika fylder fyrre. Han er mildt sagt ikke meget engageret i nogen af delene, og det lykkes ham at komme i konflikt med kolleger på arbejdspladsen. Heller ikke som festløve er han nogen succes. Den ene fest kan han ikke huske, men han har blod på skjorten dagen derpå, og til den anden fest markerer han sig på enhver måde uheldigt. Eller er gæster og omgivelsers negative reaktion blot en manifestation af manglen på humor hos broderfolket?

Robert Zola Christensen

Balloner forbudt

136 sider

Forlaget Arabesk

Udgivet: Maj 2017

Birte Strandby