Et underholdende, anderledes, moderne eventyr. Janine, der er beslutsom og selvstændig får sønnen Geert der er autist. Han er afhængig af forudsigelighed, han kan ikke tænke abstrakt, og så er han dygtig på en sær måde: Da han er teenager, arbejder hans mor i en genbrugsforretning, hvor Geert bruger sin tid på at forbinde forskelligt elektrisk udstyr, for eksempel forbinder han en pladespiller med en elektrokardiograf, der så tegner små kurver efter den musik, der afspilles på grammofonen.

Geert efterstræbes af forskellige unge piger, men modsat Liz Jensens autistiske hovedperson i The Uninvited så lykkes det ham effektivt og utilsigtet at få de fleste verfet væk, selvom det aldrig lykkes ham at forstå hvorfor.

Takket være en lille, stilfærdig gris opdager Geert en dag meningen med tilværelsen. Grisen der er begavet og musikalsk får henledt Geerts opmærksomhed på en violin i genbrugsforretningen. Det er ikke nogen almindelig violin, og Geert begynder efter en tid at bygge lignende violiner af gamle sofaer, en beskæftigelse der indebærer en vis succes. Da han er 37, beslutter hans mor, at han skal flytte hjemmefra, og så er det han møder brevduen, uden hvis eksistens Geerts liv ville have fået et andet forløb.

Fin, velfortalt roman med handlekraftige kvinder, der forstår at udnytte de forhåndenværende muligheder. Også Geerts personlighed er interessant. Når han står overfor en usædvanlig oplevelse – som det at få gæster – søger han hjælp på siden: Fuck Google, ask me, hvor der i ti punkter står beskrevet, hvad man skal gøre, når det banker på døren: … Gå hen til døren, træk vejret roligt …

Rodaan Al Galidi
Oversat af Birthe Lundsgaard
171 sider
Turbine
Udgivet: 2013

Birte Strandby