Bind to i serien om Den hvide Præstinde af den australske fantasy-forfatter.
Auraya fortsætter sit arbejde som præstinde. Et arbejde der i langt højere grad minder om en stilling i diplomatiet, end noget der har med religion at gøre.

En af opgaverne er at skabe alliance mellem Síyeerne og Cirklianerne, så de kan modstå de truende troldmænd og -kvinder i syden. Auraya knytter sig hurtigt til det stolte folk, Síyeerne, der gennem flere generationer har lært sig kunsten at flyve, som det eneste af de medvirkende folkeslag. Auraya besøger Síyeernes land, der i stort omfang består af ufremkommelige bjerge. Hun modtages godt, og de når frem til en forståelse.

Undervejs følger vi også síyeeren Tryss, der er ved at udvikle sig til en stor jæger, Emerahl, der arbejder som luder for at få tingene til at hænge sammen og Leiard, der er drømmevæver og Aurayas elsker. Det skal her erindres, at drømmekædning, drømmevævernes stærkeste evne, er strengt forbudt og en forbindelse mellem Auraya og Leiard vil blive fordømt af De Hvide.

Desuden følger vi Danjin, Aurayas kloge rådgiver, og får et lille indblik i hans forhold til sin familie, hvor han som familiens yngste uden familiens særlige handelstalent ikke nyder nogen respekt. Hvordan denne lille stump Buddenbrooks så ellers har sneget sig ind i det ikke helt let tilgængelige fantasy univers.

Med hensyn til faciliteter og holdninger til moral og ære så kan man koble til de gamle grækere, men ellers er det en helt anderledes verden, og det gør den spændende, men gør også læsningen langsommelig og jævnligt en anelse langtrukken.

Auraya – den hvide Præstinde II
– Síyee-alliancen
Forfatter: Trudi Cavanan
Oversat af Ingrid Terkelsen
184 sider
Forlag: Tellerup

Tre glober

Birte Strandby