I serien Dynamo – Turbines letlæsningsserie for børn fra 10 år og op – kommer her en bedstemor med slag i.

Magnus skal på tur med mormor. Det bekymrer mor en del, for mormor kører ikke så tit:

Mormor skiftede gear som andre sprang bungy jump.

Hun kunne lige så godt have skiftet fra hæksaks til motorsav.

Magnus og mormor samler en blaffer op, en tavs fyr med hættetrøje. Rød hættetrøje ligesom den farlige patient, der efterlyses i radioen, fordi han er stukket af fra psykiatrisk hospital i Risskov.

Efter stop på en benzintank får Magnus får sin mormor til at køre væk, inden blafferen kommer ud fra toilettet. Og så opdager han, det det var en fejl at efterlade blafferen, for han var på vej med noget vigtigt medicin til en, der er meget syg. Mormor vender bilen, og de kører tilbage til tankstationen, men drengen er forsvundet, taget op af en rød bil. Så bliver der brug for at køre hurtigt, og det kan mormor faktisk godt.  Hvordan ved mormor, at bilen kan køre 231 kilometer i timen?

Magnus og mormor lander et mærkeligt sted, og problemet er et helt andet og meget mere dramatisk, end de havde regnet med. Heldigvis har mormor flere talenter, og Magnus kan telefonisk berolige sin mor med, at de har det godt, selv om mormor jo ikke er vant til at køre bil.

Illustrationerne er farvestrålende, helsides, tegneserieagtige og viser udvalgte scener fra fortællingen. Skriften er stor, kapitlerne korte, og historien er både humoristisk og spændende nok til at lokke læseren videre i teksten.

Gunvor Ganer Krejberg

Illustreret af Mads Ahm

54 sider

Turbine

Udgivet: 07.05.2014

Birte Strandby