Fantasyserien om Artemis Fowl er enormt populær. Når jeg er ude for at præsentere nye bøger på forskellige skoler er Artemis Fowl en drengehelt som næsten alle kender, og et af de mest almindelige spørgsmål drejer sig om, hvornår det næste bind i serien udkommer.

Artemis er en slags god og genial superskurk der er venner med alfer, kentauere, dværge, trolde og andre mærkværdige skikkelser i den hemmelige og skjulte del af vores verden. Han er nu blevet 12 år, men det bliver hans liv ikke mindre spændende og farligt af – tværtimod. Nogle af de rigtige superforbrydere som Artemis tidligere har afsløret sidder i alfernes top- og flugtsikrede undersøiske fængsel i Atlantis og planlægger nye afsindige forbrydelser.

Samtidig er Artemis ved at blive ramt af en af den magiske verdens mest frygtede psykiske sygdomme – Atlantiskomplekset – der er en form for skizofreni. En godmodig og rar udgave af Artemis er ved at overtage hans psyke, og den gode Artemis vil ikke kæmpe med de livsfarlige forbrydere og deres uhyggelige robotter, som opsluger alt på deres vej. Det står hurtigt lysende klart, at hvor godt det ellers kan være med rundbordspædagogik, så er det ikke sådan ligetil at tale magtsyge, blodtørstige og hævngerrige slyngler til rette med søde ord. Der skal helt andre boller på suppen for at Artemis og hans venner skal kunne overleve kampen med robotterne. Den helt store og altødelægende katastrofe der vil fjerne både Artemis og Atlantis fra Jordens overflade – eller nok rettere sagt fra Havets bund nærmer sig med raske skridt.
Der er masser af spænding, morskab og fantasi at hente i Atlantiskomplekset, og Artemis fans bliver ikke skuffede over hans nye eventyr. Det er en bog der kommer til at ligge under mangen et juletræ.

Artemis Fowl 7 – Atlantiskomplekset
Forfatter: Eoin Golfer
Oversættelse: Ole Steen Hansen
336 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udg.: 20.10.2010
Jan Vandall