Kenneth Bøg Andersen er en af de mest populære børnebogsforfattere herhjemme, og han har en lang række priser, der borger for kvaliteten af hans arbejde. Hans Antboy-serie om det lidt overvægtige og nørdede mobbeoffer, Pelle Nøhrmann, der er blevet bidt af en genmanipuleret myre og har fået myreagtige superkræfter, har vundet enorm popularitet, og den er både ved at blive til et teaterstykke og til at blive filmatiseret.
I det nye bind 5, Slim, snot og superkræfter, fortsætter løjerne i den kendte stil. Der sker mystiske forbrydelser i den lille by, nye superskurke dukker op på uforklarlig vis, og Pelle må kæmpe for sin hemmelige identitet, og han må i det skjulte prøve at få skovlen under den lede anti-Christian, der gør alt for at gøre Pelle til grin og desuden ødelægge Pelles forhold til Ida, Pelles gode veninde, som begge drengene er forelskede i. Kampen mod Christian er en svær, for Christian er god til at skjule sine onde hensigter for Ida.
Under en svær forkølelse kommer Pelle uvidende til at smitte forskellige mennesker, men uheldigvis viser det sig, at de smittede år de samme superkræfter som Pelle for en kortere periode, hvis længde er afhængig af deres sukkerindtag i lighed med Pelles kræfter.
De smittede reagerer meget forskelligt, og det medfører en lang række problemer, som Antboy må forsøge at løse. Der er f.eks. både et pengetransport røveri, og en baby med superkræfter, som er vildt farlig i sin uvidenhed om sine utrolige superkræfter, at tage sig af for Antboy.
Det er fornøjeligt at læse om vores helts mange genvordigheder med at holde alle hemmelighederne om superkræfterne skjult for byens borgere. Det lykkes selvfølgelig for den gode Pelle at holde nogenlunde styr på det hele med lidt kløgt, en god portion held og et par fine venner.
‘Antboy’ er velskrevet og fantasifuld læsning for børn i alderen fra otte og opefter med en sympatisk superhelt, der har alle de sædvanlige børneproblemer foruden det med at holde sin hemmelige idetitet skjult og ikke kommet til at afsløre sine virkelige kræfter. Det er hårdt frivilligt at lade sig blive til grin, mens Ida ser på, men Pelle holder tappert stand mod fristelsen.
Spændende, morsom og underholdende børnebog. Alt det farlige holdes på børneniveau, og det er spænding uden blod men med masser af grin.
Antboy. Slim, snot og superkræfter
Forfatter: Kenneth Bøg Andersen
Ill.: Erik Petri
160 sider
Forlag: Høst & Søn
Udg.: 26.09.2011
4 glober
Jan Vandall