Efterfølger til Kan man spise softice med pinde? og Anna og Aisha bliver uvenner der begge handler om at være adopteret og om hvilke misforståelser det kan forårsage.

Bogen om Anna og Karl handler ikke så meget om adoption men om, hvorvidt det er klamt at være kærester, og det handler om jalousi.

En ny pige begynder i Anna og Aishas klasse. Hun hedder Sara og hun får plads ved siden af Aisha. Det går galt næsten øjeblikkeligt. Aisha og Sara har meget at tale om, og Anna føler sig udenfor. Aisha har nemlig tidligere begået forræderi mod deres venskab før. Engang da Anna fik et kys på kinden af den søde Karl, drillede Aisha og sagde, at det var ulækkert, og nu røber Aisha for Sara, at Anna vil være kærester med Karl. Anna bliver rasende og slår ud efter Aisha, så læreren må tage sig af uvennerne. Heldigvis er alle interesserede i at blive venner igen.

Men Annas skolegang og venskaber er komplekst og omfatter andet end veninden Aisha. Anna lider under, at hun skal lære alle de bogstaver, der er i det danske alfabet, men her er heldigvis hjælp at hente. Det positive er, at Karl gerne vil være venner men måske ikke helt kærester, at Annas forældre er superpædagogiske, og at Aisha og Anna ikke kan være uvenner for evigt. Er alle voksne altid så pædagogiske?

En god historie om en hverdag med store op- og nedture og med vægt på betydningen af venskaber, jalousi og magtesløshed. Indholdsrige og oftest helsides illustrationer supplerer teksten fint.

Malene Fenger-Grøndahl

Illustreret af Annemette Bramsen

59 sider

CDR-Forlag

Udgivet: 26.03.2015