Uafhængig fortsættelse til ’Kan man spise softice med pinde?’ om Anna på syv år.

Anna og Aisha er rigtigt gode veninder, indtil Aisha fortæller, at hendes bror har sagt, at man spiser hunde i Kina. Så bliver Anna vred. Hun er født i Kina og adopteret af sine danske forældre.

Anna er så vred, at hun beslutter at lave sin tegneserie til skolen om Danmark i stedet for om Kina, for på en eller anden måde hænger vreden både sammen med Aisha, og med at hun selv er fra Kina. Desuden er hun bange for, at Karl der er så glad for sin hund, ikke længere vil lege med hende, når hun nu kommer fra et land, hvor man spiser hunde.

Forældrene kan ikke rigtigt hjælpe hende her, men Anna opsøger sin bedstemor, og bedstemor har god forstand på at hjælpe Anna med at udrede sine sorger.

Næste dag har Aisha en gave med i skolen til Anna – en tøjhund, og idyllen kan genoprettes.

Det er en ambitiøs børnebog, der har godt fat i problematikken i forbindelse med at være adopteret og som måske endda kan hjælpe børnene med udredningen, der angiveligt er betydeligt mere kompleks end forældres manglende evne til at sørge for deres børn.

Illustrationerne er fine og kan minde lidt om Gunilla Bergströms Alfons-Åberg-tegninger.

Idyllen er til gengæld rigelig og vil sikkert kunne fremkalde dårlig samvittighed hos andre forældre, som da overskudsmoren ved afhentning i sfo’en får spørgsmålet, om Aisha må komme med hjem – og svarer, at To glade piger er da bare dobbelt så godt.

Anna og Aisha bliver uvenner

Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen

59 sider

CDR Forlag

Udgivet: 07.02.2013