Anna er en selvbevidst og viljestærk ung dame, til tider moden og andre gange kan hun godt smide sig i gruset og skrige. Hun er blevet otte år. Aisha er stadigt hendes bedste veninde, men Aisha er begyndt at lege meget med Sara. Anna leger i stedet med Karl, og de går tur med hans hund. Annas højeste ønske er en hund.

En fredag eftermiddag står der overraskelse på programmet. Hele familien kører af sted, og Anna er sikker på, at de skal ud og hente en hundehvalp. Så det er en bet, da de ankommer til familiens nye hus. Anna er slet ikke tilfreds, og hun vil i hvert fald ikke flytte. Sammen med Karl og Karls hund beslutter hun at tage til Sverige. Planen er fin nok, den omfatter et besøg hos Bedste, men det er alligevel ikke helt nemt at komme til Sverige for to børn og en hund. Heldigvis får turen nogle helt andre følger.

Anna vil have en hund er den fjerde bog om Anna, der er adopteret fra Kina. Her handler det ikke ret meget om kultur, men mere om hvordan det vakse barn får manipuleret forældrene. Forældremanipulation er også et tema i den nyligt udgivne ‘Uhyrlige historier‘, og man kan finde en snert af det i ‘Hjemme hos mor får jeg altid sushi‘. Så det gælder for forældrene om at være oppe på beatet og læse med i børnebøgerne.

De mange tegninger illustrerer Annas hverdag med de kendte omgivelser – og en enkelt, lidt uhyggelig aftentur ned til toget der går mod Sverige.

Anna vil have en hund

Malene Fenger-Grøndahl

Illustreret af Annemette Bramsen

61 sider

CDR-forlag

Udgivet: 2017

Birte Strandby

De tre andre bøger i serien er:

Kan man spise softice med pinde?

Anna og Aisha bliver uvenner

Anna og Karl bliver (næsten) kærester