Om Violet i 2. verdenskrig og Frankie på en avisredaktion i 2004

Violet hører til det bedre selskab. Hendes mor har fundet den rigtige mand til hende. Violet er bestemt ikke enig, hun vil hellere have det sjovt, så hun stikker af fra det fine selskab sammen med sin fætter og sin kusine, der også er hendes bedste veninde. Det er i London i 1940, og den første luftalarm lyder, de første bomber falder, og Violet mister for første gang.

London og især hendes mor bliver for meget og med fætterens hjælp forlader Violet London for at arbejde for Women’s Land Army, der skal hjælpe med at høste på et gods og i øvrigt udføre det arbejde, som de unge mænd ikke kan passe længere, fordi de er i hæren. Violet udgiver sig for at være Lily, en pige fra en jævn familie, og under det navn finder hun sig i en herskesyg forvalters besynderlige magtmisbrug. Samtidigt falder Violet og den unge godsejer hårdt for hinanden.

Violet står for en del af fortællingen, mens hendes barnebarn, Frankie, står for den anden del, der foregår i 2004. Frankie er journalist og har i øvrigt droppet kontakten med sin nu berømte mormor, men hendes chef der – skønt lidt mildere i udtryksformen – ikke er meget mere charmerende end forvalteren fra hendes mormors ungdom, forlanger, at Frankie leverer et interview med mormor Violet. Frankie er i knibe, men opdager at hendes problemer er få og små, og så opdager hun også, at mormor har nogle hemmeligheder i bagagen. Og forresten har Frankie en rigtigt charmerende kollega, der gerne hjælper hende.

Så hermed får vi to kærlighedshistorier, en heftig krigsdramatik, historien om et mord og beretningen om en uretfærdig verden – både den i 1940 og den i 2004, omend sidstnævnte er mindre voldelig. Og de retfærdige vinder verden.

Romanen er lidt lang, men der er handling, romantik og drama.

Altid ved din side

Nikola Scott

Oversat af Poul Henrik Westh

477 sider

Turbulenz

Udgivet: 14.03.2022

Birte Strandby