Camilla Wandahl har en særlig plads hos mange tweens og unge teenagerpiger. Hun formår om noget at sætte ord på hverdagslivet og skildre pigelivet. Det gør hun fornemt og flot nok engang i bogen ”Alt om at være pige”, der handler om pigen Ida, der står på tærsklen til puberteten.

Omdrejningspunktet for fortællingen er Idas nysgerrighed og tanker omkring kroppens forandringer. I hendes klasse har flere af de andre piger allerede fået menstruation, men ikke Ida. Ida og veninden Esther deler mange af deres tanker omkring den forestående menstruation. Men da Esther får menstruation går tingene ikke helt efter planen.
”Alt om at være pige” fortæller først og fremmest om de tanker en 13-årig pige gør sig, når hun er alene og tumler med de forandringer, den spirende udvikling byder på. Men bogen er også en fin lille fortælling om venindeliv, kammerater, familierelationer og forholdet til små og store søskende. Ida er en ligefrem, glad og åben pige. Hendes beretning fremstår ægte og troværdig. Der er ingen tvivl om, at læserne vil tage imod bogen her med kyshånd. Intet er så skønt som en bog, hvori man kan spejle sig og samtidig søge råd, støtte og opmuntring. Camilla Wandahls evne til at sætte ord på livet som ung pige er formidabel. Man kan kun beklage, at bogen er så kort. Jeg er overbevist om at læserne sukker efter mere! Historien om Ida, hendes farverige familie og søde veninde Esther kan sagtens bære mere. Det synes oplagt at bygge videre på denne fortælling.

Camilla Wandahl har forfattet en sjov, hjertevarm men også yderst lærerig bog. Forfatteren er selv uddannet folkeskolelærer. Hun formår at formidle, hvordan piger tænker og føler vidt forskelligt, når det gælder kroppens udvikling, og på den måde giver hun plads til at den enkelte pige selv kan finde sin egen vej at gå. ”Alt om at være pige” er en lille bog, men ikke desto mindre en bog, der kan få stor betydning for den enkelte læser. Der er nemlig ikke noget vigtigere end at blive bekræftet i, at man er helt okay uanset hvordan man udvikler sig, og dét budskab brænder stærkt igennem. Flot!

Camilla Wandahl

Forlag: Høst & Søn

91 sider, hardback

Udgivelsesdato: 15-4-2016