Tredje bind i Toms stærkt illustrerede dagbog der med heftig brug af illustrationer, skrifttyper og -størrelser fortæller, hvorfor det er hårdt at gå i skole, hvorfor klassekammeraten Marcus er irriterende, og hvorfor forældre er så pinlige.

Allerførst følger vi Tom i skole på en helt almindelig dag. Den står på gangetabeller, og det går ok, mest fordi Marcus er dårligere til at regne end Tom. Marcus lægger et utiltalende fedteri for dagen overfor lærerne for at dække over sine manglende evner for matematik. Det generer Tom grænseløst, og måske er det derfor han begår den fejl at antyde, at deres kvindelige matematiklærer har overskæg. Tom prøver at redde den, men får i stedet en gammeldags straf og skal skrive hendes navn rigtigt mange gange.

Toms fritid bugner af aktiviteter. Han og vennen Derek tager på hundeudstilling med Dereks hund ‘Hanekylling’. Tom bruger sin søsters hårbørste til at børste hunden med, og på den aggressive søsters efterfølgende forespørgsel beroliger han hende med, at Hanekylling ikke er blevet smittet eller noget.

Tom demonstrerer også, hvornår det er praktisk at kunne præsentere sine omgivelser for et pokerface, og det kan enhver få brug for, når der er optræk til vanskeligheder.

Tom Gates er original og sjov, og voksne er pinlige. Ikke mindst da vi nærmer os skolefesten, og der er udsigt til, at Toms far vil stille op som DJ i dinosaurkostume. Heldigvis kan pinlige voksne sommetider stå for positive indslag, fødselsdagsgaver til eksempel.

Man kan kontakte forfatteren her: http://lizpichon.com og følge med i udviklingen af den næste Tom Gates bog her: tomgatesworld.blogspot.com

Liz Pichon

Tom Gates

Alt er superfedt (sådan da)

Oversat af Kim Langer

352 sider

Høst & Søn

Udgivet: 30.05.2017

For børn 9+

Birte Strandby