Prisvindende spansk roman

Forfatteren Manuel sidder og skriver, da han bliver forstyrret at to betjente med en tragisk nyhed: Hans mand Álvaro er dræbt ved en bilulykke i Galicien. Udover chokket over at miste sin store kærlighed så pludseligt, så er det også en overraskelse, at han var i Galicien. Og det bliver ikke den eneste overraskelse. Álvaro har angiveligt besøgt den familie han ellers havde nægtet at have kontakt med, ydermere er han adelig, hans far er død tre år tidligere, og Álvaro har siden da været markis og ejer af familiegodset. De månedlige besøg på godset har han overfor Manuel benævnt forretningsrejse.

Manuel tager af sted til familiegodset og Álvaros familie. Det er ikke kærlighed ved første blik, og Manuel begynder at forstå, hvorfor Álvaro forsøgte at undgå kontakt med dem. Under sit ophold møder Manuel også et medlem af Guardía Civil , Nogueira, der ikke tror på, at Álvaros død er en ulykke; og han møder en præst, en barndomsven til Álvaro, der kan fortælle om en tragedie i familien der begynder længe før Álvaros død.

De tre, forfatteren, politimanden og præsten, forfølger gåden der er forbundet med mord og pædofili. Og det viser sig, at Álvaros dødsfald ikke er det sidste.

Det er en velfortalt thriller, og forfatteren har sans for interessante detaljer. Nogueiras personlige historie er en sag for sig. Synsvinklen tilhører for det meste Manuel men der er nogle uventede og irrelevante skift til Nogueira og andre et par gange, og trods hyggen er romanen rigeligt lang.

Romanen er tilgængelig på nettet på originalsproget.

Alt dette vil jeg give dig

Dolores Redondo

Oversat af Kirsten A. Nielsen

623 sider

Hr. Ferdinand

Udgivet: 2018

Birte Strandby