Bérnard har fået sit første job. Det er i hans onkels firma, og han har fået det, fordi hans mor har bedt onklen om at ansætte ham. Bérnard nævner for onklen, at han gerne vil have ferie, og så bliver han fyret igen. Det bekymrer hans forældre meget, men Bérnard er glad for at slippe for jobbet og for de penge han får ved afskedigelsen, og så tager han på den planlagte ferie til Cypern.

Hotellet er ikke noget særligt, bruseren virker ikke, men i baren møder han to meget overvægtige damer, mor og datter. Bérnard lever med masser af sex, rigeligt at drikke og langsom opvågnen under en varm sol, livet selv på turistklasse.

I alt er der ni hovedpersoner fordelt på ni kapitler i romanen, fra den 17-årige i første kapitel til den 73-årige i sidste. Romanen foregår i Europa, i London, i Geneve, i Mainz, i lufthavne og på landevejen.

I et afsnit følger vi tre ungarer, to mænd og en kvinde, på deres rejse til London, hvor kvinden prostituerer sig, mens mændene passer på hende. Det er ikke helt problemfrit, og kvindens to beskyttere skal være klar til at gribe ind, hvis der er fare på færde.

Et andet kapitel handler om et par danske journalister der har fået øje på en skandalehistorie, en minister der kærester med en gift kvinde. Vores hovedpersoner går ganske langt for at kunne skrive historien, selvom den tydeligvis er skadelig for de involverede. Hvad gør man ikke for et scoop?

Der er ikke mange komplimenter til mændene i Alt det mænd er. Flere af dem går rundt og venter på, at livet fører dem et andet sted hen, og er de endelig aktive, så er det sjældent særligt positivt. En mand, en akademiker der studerer dialekter, får at vide at hans kæreste er gravid, og han bruger en del overtalelse på at få hende til at vælge abort.

Szalay forstår at tegne portrætter af mænd, men smigrende er de ikke.

Alt det mænd er

David Szalay

Oversat af Jette Røssell

408 sider

Forlaget Olga

Udgivet: 2018

Birte Strandby