Alma og Alfred siger A

Pædagogiske og intense oplevelser med bogstavet A. Det begynder med, at Alma tager Alfreds ananas. Alfred bliver sur, men Alma siger, at han må få ananassen tilbage, hvis han kan slikke på sin egen albue. Det skal man aldrig sige til nogen, og det medfører en hel række af mindre ulykker, hvoraf en del begynder med A. For eksempel er der et uheld med et akvarium.

Dramatiske billeder fylder hele siden og fortæller udførligt om det omgivende miljø.

Marie Duedahl

Alma og Alfred siger A

Illustreret af Christian Guldager

 

Betty og Bertram siger B

B er tydeligvis et mere fredeligt bogstav end A. I hvert fald er Betty og Bertrams besøg hos Bedste ikke noget der kalder på ballademagere. De spiser boller og går på bærjagt. De finder også billen Benny, der får særlige oplevelser i Bedstes brilleetui. Bedste viser sig at være den der ler sidst.

Også illustrationerne er stilfærdige – mindre dramatiske og i pastelfarver, men rammende i deres beskrivelse af Bedstes hjem og have.

Marie Duedahl

Betty og Bertram siger B

Illustreret af Anne Pedersen

 

Cæsar og Cirkeline siger C

Bogstavet C giver specielle udfordringer i det danske sprog, og her gøres brug af rigtigt mange låneord, cowboy, Cadillac, carport.

I øvrigt handler historien om Cæsar og Cirkeline, deres cirkus og deres nye cykler der ved et uheld begraves under et læs cement.

Tegningerne er mindre detaljerede og mere farveorgie end de to foregående bøger. Miljøet er tydeligt amerikansk inspireret. Cadillac’en har endda betræk med Stars and Stripes.

Marie Duedahl

Cæsar og Cirkeline siger C

Illustreret af Christian Guldager

 

Bogstavseriens navn er Hej ABC. Bøgerne er sjove og kan forlene den første bogstavindlæring med god underholdning.