’Alfred Kropp og det trettende kranie’ er det tredje og sidste bind i trilogien om teenageren Alfred, og hans kampe for at redde menneskeheden fra dæmoner, underverden, oververden og ultrahemmelige organisationer med umætteligt magtbegær.

Alfred er efterkommer af sir Lancelot, ridder af Det Runde Bord ved kong Arthurs hof i Camelot. Sværdet Excalibur har været i familiens beskyttelse siden sagntiden, og det er et mægtigt magisk våben i kampen mod ondskab og dæmoner. Solomons Ring, seglet som holder dæmonerne spærret inde i Det Hellige Kar, er også i Alfreds besiddelse.

Alfred er også blevet ærkeenglen Michaels yndling, og ved flere lejligheder har ærkeenglen reddet Alfred tilbage fra dødens mørke. Det har givet Alfred evnen til at helbrede andre med sit blod, som en helbredende Jesus. Men blodet kan også være et dødeligt kampmiddel. Kugler smurt med Alfreds blod kan f.eks. udslette dæmoner

I ’..det trettende kranie’ bliver der kæmpet om den ultimative gevinst. Kranierne fra de tolv riddere af det Runde Bord (eller deres efterkommere) er også et megastærkt magisk våben, og den der kan finde det trettende kranie og placere det midt i kraniecirklen vil få den totale magt over Jordens mennesker og forskellige væsner.

Så er banen kridtet op til det endelige opgør mellem godt og ondt i denne actionmættede fantasyroman om antihelten Alfred Kropp, hvis kamp mod de mørke kræfter mere er dirigeret af selvopholdelsesdrift og overlevelsesinstinkt end ønsket om at være verdens frelser og forsoner. Det er svært at være sådan rigtig Jesusagtig, når man er omgivet af falskhed, forræderi og fjender, hvis fremmeste mål i tilværelsen er at myrde Alfred Kropp. Fed fantasy.

Alfred Kropp og det trettende kranie

Forfatter: Rick Yancey

Oversættelse: Tom Havemann

297 sider
Forlag: Høst og Søn

Pia Schertiger/bogvægten.dk