Den efterhånden 78-årige Wilbur Smith er et verdensnavn indenfor spændingslitteratur med et megasalg på over 120 millioner bøger verden over. Nu er han på banen med både en ny actionthriller og en ny helt.
Den nye supermand, Hector Cross, er stifter og direktør af et internationalt sikkerhedsfirma af den slags der udenfor al lov og ret opererer i verdens værste brændpunkter i kampen mod terrorisme. Cross er fhv. major i det britiske SAS og absolut dødbringende i kamp.
Da datteren til lederen af Bannock Oil bliver kidnappet af af somaliske pirater og terrorister, må den gode Cross kaste sig ind i en blodig kamp for at redde den bortføret teenager, som mishandles og voldtages for åbent kamera af de ondskabsfulde og nådesløse terorrister. Oliefirmadirektøren, Hazel Bannock, viser sig selvfølgelig at være en satans hård negl, der ikke går af vejen for et væbnet opgør, så der bliver indkøbt seriøst isenkram til det store opgør.
Cross’es befrielsesgruppe må trænge dybt ind i det somaliske Puntland og kæmpe mod en total overlegen og fanatisk fjende, men de tapre redningsfolk spænder patronbælterne og går til sagen med ildhu, mens døden høster venner og fjender i hobetal.
Afrikas horner solid action fyldt med actiongenrens mange klicheer. Dagens fjende nr. 1 er naturligvis de muslimske terrorister, der fører krig mod den vestlige civilisation, og mr. Smith giver den da heller ikke for lidt. Terroristerne og piraterne er så onde som tænkes kan. De er næsten endnu værre end sidste århundredes børneædende kommunistiske dødsfjende.
Det udpensles detaljeret, hvordan de lede muslimske terrorister voldtager og dræber og med sharia-loven i hånden knuser otteårige drenges arme under tunge lastbiler og under vild jubel halshugger bøsser og stener utro kvinder.
Wilbur Smith kan selvfølgelig sit håndværk, men her bliver det lidt for ensporet. Selvom Smith viser at det bestemt ikke er omkostningsfrit at være med i kampen, hylder han alligevel cowboy-princippet med den stærke mand (og kvinde) som tager gevær i hånd og dræber udvalgte repræsentanter for verdens ondskab. De tapres lod er lidelse og kamp, men det dyriske bæst skal bekæmpes – det onde skal for enhver pris slås ned.

Forfatter: Wilbur Smith
Oversættelse: Jan Pock-Steen
448 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udg.: 12.09.2011
3 glober