Odense er en farlig by, og det er ikke kun for cyklister. En seriemorder har indledt en jagt på yngre kvinder. Den første bliver fundet dræbt ved Odense Å og det samme gør nummer to kort tid efter, mens det tredje lig bliver fundet et andet sted. Fælles for kvinderne er, at de arbejder på plejehjemmet Trygbo, der i øvrigt har et godt ry og sædvanligvis et godt miljø. 

Kirsten Dreyer er politiets dame på sagen og taler med de ansatte og lederen på plejehjemmet, uden at det giver nogen resultater. Der er meget få der har klaget over noget ved plejehjemmet, og der er umiddelbart intet der kan forbinde de tre første mord. Af forskellige årsager bliver det fjerde mord kun til forsøget. Ofret overlever, men man ved ikke helt i hvilken tilstand.

Mordene er hyppige, og det holder liv i krimien. Handlingen omfatter Kirstens privatliv, der ikke er særligt ophidsende, men ellers er det lidt hektisk med alle de mord, herunder også i politiets egne rækker. Opklaringen er overraskende, men ikke meget sandsynlig – eller også oplever plejehjem et totalt undervurderet pres, eller gjorde. Krimien foregår omkring årtusindskiftet.

En af de gode ting ved denne krimi er, at den foregår lokalt, og med lidt fantasi kan man sagtens følge mordenes rute, og det kan oplyses, at morderen bor i en stor, gul bungalow med dobbeltcarport og hoveddør med dørhammer.

Krimien er lidt lang, og Kirsten er sympatisk men ikke vildt interessant, og så er der en del sproglige irritationsmomenter:

Syrener vajer ikke. Det gør flag. En duft er ikke allergisk, og kan man udøve omsorgssvigt? 

Afklædt

Maj-Britt Randklit

355 sider

Forfatterskabet.dk

Udgivet: 2021

Birte Strandby