”Crowdfunding-succes: Nu er den ultimative fotobog om Aarhus klar”, ja sådan har bogen været omtalt flere steder, og det gør den til noget helt særligt: At mange forskellige fotografer og andre med interesse i Århus har været med til at skabe en fælles fortælling om byen og de mange seværdigheder.

Trykkeriejer Anders Grønborg fra LaserTryk i Aarhus og Chresten H. Ibsen fra Chib Forlag har i fællesskab sikret at Århusianerne kunne skabe en bog om dem selv fortalt i billeder fra hele byen.

En flot bog i coffee-table format med mange gode fotografier og forklarende tekster på både dansk, engelsk og kinesisk. Interessen for ideen kom godt fra start med 7300 forslag fra 167 fotografer. Det har været et enormt udvælgelsesarbejde. En udvalgt dommerjury kom virkelig på overarbejde og valgte de bedste 179 fotos. Herefter udvalgte redaktionen selv de næste 232 billeder, så bogen i alt indeholder 411 fotos af smilets by.

Det spændende er, at bogen også er en never ending story idet man fortsat kan sende billeder ind både på mail og ved at dele på instagram.

Meget inspirerende projekt, som jeg glæder mig til at følge.

Der er dog lidt malurt til selve layoutet, det undrer mig at bogens omslag ikke er et flot foto men ”gule striber” – i det hele taget er der striber, som jeg tænker kan undværes og gøre bogen endnu flottere.

Jeg ville også ønske at der ikke var tekstet henover billederne – men at de stod rent, det kan godt være et ønske til de kommende udgaver … mere luft omkring nogle af billederne, der er virkelig mange flotte som fortjener en del fortælling.

Jeg bliver også inspireret af nogle af fotografernes opfindsomhed, det at tage Sallings juleudstilling igennem et cykelhjul er godt set.

Samlet en meget inspirerende bog, også hvis man selv fotograferer og gerne vil have ny inspiration – og så det at bruge Crowdfunding til en løbende markedsføringsproces, synes jeg er den gode historie der fortjener at blive endnu mere synlig. Faktisk håber jeg, at Anders og Chresten tager rundt og fortæller om deres arbejde, det er da en nytænkende form for ”deleøkonomi”.

Aarhus by Aarhus

411 fotografier fra smilets by

167 fotografer blev udvalgt

Tina Sørensen, TS-ART PHOTOGRAPHY, har taget billederne her på siden.

Chresten H. Ibsen

Anders Grønborg

Lasertryk  2018

Hanne Raunsmed