Gyldendal har med Mai Brostrøm, Benni Bødker, Mette Finderup, Lotte og Søren Kramer, Hanne  Kvist, Sanne Munk Jensen, Mikkel Rosengaard og Janne Teller samlet en fornem række forfattere til deres ungdomskriminoveller. Det er lykkedes langt hen ad vejen at samle en stribe underholdende og interessante noveller både med gode uventede drejninger og med gys, der kører lige ud af en ubarmhjertig tangent mod den endelige katastrofe.

I Hammersøskenes finurlige lille historie møder vi kvinden, Anita, der finder ud af hendes far lige siden flugten fra Østtyskland for næsten 50 år siden har båret på en uhyggelig hemmelighed.
Janne Teller vil diskutere dødsstraf, men det bliver lidt søgt med en ikke overraskende og lidt for understreget pointe.
Oscar K leverer en smuk lille sag om forråelsen af de helt unge i et voldsfikseret ghettomiljø, og Mette Finderup fortæller om de fatale konsekvenser for de to teenagerbørn, da forældrene vil være sociale og ansvarlige og flytter familien til et ghettoområde på Vestegnen.
Alt i alt en pæn lille samling med hævndrab, koldblodige mord, fortvivlet desperation og dilemmaer uden nogen form for mulig god løsning – situationer hvor mord på et dumt svin synes den eneste logiske udvej.
Hvor hævngerrig må man egentlig tillade sig at være, og kan det være næsten ok at slå ihjel?
Der er spørgsmål nok at tage fat på i novellernes slyngninger og forgreninger.
10 Forfattere
216 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: 07.04.2011
4 glober
Jan Vandall