Lyserød roman om Ruby og hendes forelskelse, og om andres forelskelser: Den evige kærlighed og den der ikke er helt så evig.

Hovedpersonen, Ruby, er forfatter og hun lægger ud med en selvkritisk Bridget Jones/Nønne-holdning til kærligheden og til livet. Ligheden med Bridget Jones bliver ikke mindre, da hun scorer højt på listen over Guds gaver til kvinderne, og den franskmand hun flirter med – hvis selskab hun nærmest påtvinges – er enestående smuk, højt uddannet med power job og selvsagt meget interesseret i Ruby.

Rubys hidtidige kæreste brænder hende af, og som en slags trøst tager hun ned til en veninde i Paris, hvor der udover en gudesmuk franskmand også venter et eventyr i genren uforglemmelig. Den første tids græmmelse over en ikke helt pålidelig kæreste suppleres af fortællingen om en umulig kærlighed i 1940, og i romanens sidste fjerdedel står tilfældigheder og heldige indfald i kø for at skabe en fantastisk slutning på en gammel kærlighedshistorie.

Det banale optager en del af siderne, og efter Bridget og Nønne byder Ruby ikke på så meget nyt, måske bortset fra gravhunden Heathcliff der undtagelsesvis kommer med på turen med Eurostar fra London til Paris. Der er flere komiske situationer der med en god filminstruktør vil kunne få publikum til at hyle af grin, men i romanen er de overforklarede, og man får ikke grinet på de rigtige steder. Men romanen er fin nok i al sin forudsigelighed, hvis man vil nyde en let chicklit, og så får man de parisiske stilikoners hemmeligheder og fortællingen om den store kærlighed i tilgift.

Forførende Paris

Alexandra Potter

Oversat af Nanna Birch

390 sider

NB Books

Udgivet: 2016

Birte Strandby