Bent Haller er en af de mest produktive danske forfattere. Han er især elsket for sine børne- og ungdomsbøger hvoraf en række er blevet filmatiserede, men det er også blevet til digte, skuespil, filmmanuskripter og voksenbøger. Haller har også modtaget en række priser bl.a. Det Danske Akademis Silas-pris, Skriver-prisen og Kulturministeriets Børnebogspris.
7 skrækkelig historier består af syv separate spøgelseshistorier der alligevel griber lidt ind i hinanden. Der er gys og gru af den klassiske slags for alle pengene med malerier som opsluger mennesker og en spøgelsesdreng som lokker sin levende søster ud på togskinnerne da toget kommer buldrende. Vi møder også en ældgammel teatermaske fyldt med ondskab og sort magi, menneskeædende hunde, et uhyggeligt lig uden hoved og børn der forsvinder sporløst i mystiske labyrinter og andre fortryllede steder for ikke at tale om sigøjnerhekse fra den mest rædselsvækkende skuffe. Det er virkelig verdens vildeste ondskab og den sorte magis værste sider som dukker op i fortællingerne.
Som altid med Haller er historierne velskrevne og uhyggen her er tyk som levret blod. Det er den slags historier som har godt af at blive læst med lommelygte under dynen eller når man en mørk og stormfuld nat ligger i soveposen på teltturen og gerne vil mærke gåsehuden krible over hele kroppen mens mørkets kræfter sniger sig omkring teltdugen og lurer på at mæske sig i uskyldigt børneblod. For store modige børn og uvorne teenagere.
Forfatter: Bent Haller
120 sider
Forlag: Rosinante
Udg.: 27.02.10
Jan Vandall