Teenage roadroman med Thelma & Louise-motiv

Tre piger, en nordmand, en svensker og en dansker, mødes på en sommerlejr i Sverige. Det lyder som begyndelsen på en vittighed, men for pigerne bliver det en alvorlig sag.

De tre piger er vidt forskellige i temperament og holdninger, men har alligevel en del til fælles. Silje har været udsat for psykisk overgreb. Hun er på lykkepiller og prøver at undgå enhver form for opmærksomhed. Hun har hårdt brug for sin mor, mens hendes mor har brug for en lille ferie i Paris med sin kæreste. Tessas mor er kontrolfreak og belastende for Tessa, og Kat har erfaret, at morens ægtefælle ikke er Kats far.

Sommerlejren har tema om selvudvikling, og det kunne jo egentligt være udmærket, men den ene lejrleder gennemfører en grænseoverskridende meditationsøvelse, Tessas mor beslutter at tage sin datter ud til frokost, og de tre piger beslutter mere eller mindre simultant – men uafhængigt af hinanden, at de vil væk. De tager lejrlederens bil, og kører ud i verden – 16 år gamle. I begyndelsen er de lidt tøvende overfor hinanden og overfor dette mærkelige eventyr, men de tackler udfordringerne og lærer kunsten at samarbejde – og ordne deres fjender undervejs. Sammen går de i krig med deres selvopfundne to-do-liste, og turen bliver til en udviklingsrejse, hvor de tre piger finder nye styrker og modenhed hos sig selv.

Romanen er spændende, og de tre piger er autentiske omend oftere beskrevet med ord end med handling. Tessas mor nærmer sig det stereotype, og det gør også lejrlederne i deres overpædagogiske, kontroltyranni.

Glaser og Hitz

229 sider

Høst & Søn

Udgivet: 17.09.2015